Hibernate Books

All times are UTC - 5 hours [ DST ]



Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Module Not Found Issue with dev version 5.0.0 Beta
PostPosted: Sun Mar 06, 2016 10:13 am 
Newbie

Joined: Sun Mar 06, 2016 10:06 am
Posts: 1
Hi forum users,

I have been using the ogm with mongodb (stable version) on wildfly 9 quite well for a while.

I have however been unable to make the new 5.0.0 beta work with wildfly 10. I get a moduleNotFound exception when deploying my application.

The application is an ear file, with a war and a jar in it. The jar has the data access layer and the dependencies for the ogm.

I have copied the 5.0.0 beta1 wildfly 10 modules.zip contents into the modules folder of my wildfly 10, and everything looks fine, but it still cant use the modules.

Is there something that changed between wildfly 9 and 10 that I am missing here?

I have the following jboss deployment structure in the META INF directory of the EAR file:
Code:
<jboss-deployment-structure xmlns="urn:jboss:deployment-structure:1.0">
    <sub-deployment name="businesslayer-1.0-SNAPSHOT.jar">
      <dependencies>
          <module name="org.hibernate" slot="ogm" services="export"/>
          <module name="org.hibernate.ogm.mongodb" slot="main" services="export"/>
      </dependencies>
    </sub-deployment>
    <sub-deployment name="RestLayer-1.0-SNAPSHOT.war">
    </sub-deployment>
</jboss-deployment-structure>



Any help would be greatly appreciated.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Module Not Found Issue with dev version 5.0.0 Beta
PostPosted: Mon Mar 07, 2016 1:39 pm 
Hibernate Team
Hibernate Team

Joined: Fri Sep 09, 2011 3:18 am
Posts: 287
Hi,
this is the correct module to include with WildFly 10:

Code:
<module name="org.hibernate.ogm" slot="main" services="export" />


instead of

Code:
<module name="org.hibernate" slot="ogm" services="export"/>


Cheers,
Davide


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Module Not Found Issue with dev version 5.0.0 Beta
PostPosted: Mon Jan 23, 2017 6:10 am 
Newbie

Joined: Fri Jan 20, 2017 12:15 pm
Posts: 4
I have
- installed WildFly Full 10.0.0.Final (WildFly Core 2.0.10.Final)
- copied the content of hibernate-ogm-modules-5.1.0.Beta3 in my wildfly modules folder
- written this in my jsobb-deployment-structure

Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<jboss-deployment-structure>
   <deployment>
      <dependencies>
            <module name="org.hibernate.ogm" slot="main" services="export" />
            <module name="org.hibernate.ogm.mongodb" slot="main" services="export" />
      </dependencies>
   </deployment>
</jboss-deployment-structure>


but i get org.jboss.modules.ModuleNotFoundException: org.hibernate:5.1

Why is this not working????


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Module Not Found Issue with dev version 5.0.0 Beta
PostPosted: Mon Jan 23, 2017 6:45 am 
Newbie

Joined: Fri Jan 20, 2017 12:15 pm
Posts: 4
With

hibernate-ogm-modules version 5.0.4.Final

it works.

Please correct the documentation:

-this (5.0) is working: https://docs.jboss.org/hibernate/stable/ogm/reference/en-US/html_single/?v=5.0#packaging_hibernate_ogm_applications_for_wildfly_10

- this (5.1) is not working: https://docs.jboss.org/hibernate/ogm/5.1/reference/en-US/html/ch04.html#packaging_hibernate_ogm_applications_for_wildfly_10


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Module Not Found Issue with dev version 5.0.0 Beta
PostPosted: Mon Jan 23, 2017 7:56 am 
Hibernate Team
Hibernate Team

Joined: Fri Sep 09, 2011 3:18 am
Posts: 287
Thanks for the feedback, I will update the documentation.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
cron
© Copyright 2014, Red Hat Inc. All rights reserved. JBoss and Hibernate are registered trademarks and servicemarks of Red Hat, Inc.